Hokejové triedy sa v budúcej sezóne otvárať nebudú

27.05.2011 Kežmarok

Kežmarok 26. mája (TASR) – Budúci školský rok sa v meste Kežmarok nebudú otvárať hokejové triedy, žiacke mužstvá nenastúpia do súťaže. Prezident mestského hokejového klubu Peter Hofman uviedol, že najbližšiu sezónu bude fungovať len mužstvo juniorov. „Svoje zázemie bude mať vytvorené v hokejovom klube v Spišskej Novej Vsi, kde bude prebiehať celý tréningový a zápasový proces,“ povedal Hofman.
V rámci daných možností, ktoré ostali po tom, čo neúspešná príprava 17. deaflympijských hier takpovediac zničila zimný štadión v Kežmarku, toto bolo podľa neho asi jedno z mála riešení, kde sa dalo zachrániť ešte aspoň jedno mužstvo, aby hokejisti nevypadli z celého procesu. „Myslím, že každý robil tieto kroky v dobrej viere a skutočne, aby sa veci a podmienky zlepšili, určite nikto nemal úmysel niečo pokaziť,“ zdôraznil Hofman. Klub ako taký sa podľa neho rušiť nebude, prestávajú však fungovať športové triedy a deti sa presunú do klubov v Poprade a Spišskej Novej Vsi. „Niektoré, žiaľ, s týmto športom aj skončia,“ dodal.
Kritický názor voči mestu však má v tejto súvislosti aj jeden z poslancov mestského zastupiteľstva (MsZ) Boris Švirloch (nezávislý), ktorý tvrdí, že v tomto prípade pochybila aj kežmarská samospráva. „Ja si myslím, že do istej miery za to môže aj mesto, pretože v zmluve je jasne napísané, že tá banková zábezpeka mala byť písomne doložená, toto nebolo naplnené, pánovi primátorovi stačil jeden telefonát, v ktorom mu investor povedal, že peniaze budú a rozbehol túto akciu,“ priblížil Švirloch. Podľa neho bola toto dosť veľká chyba.
Mesto momentálne zháňa investora, ktorý by bol schopný výstavbu štadióna dokončiť, s tým, že by ho následne ponúklo do prenájmu na 30 až 50 rokov. „S jedným takýmto investorom prvé kontakty nadviazané boli, avšak pokiaľ nebudem mať istotu aspoň na 80 percent, nebudem sa k tomu viac vyjadrovať,“ priblížil primátor Kežmarku Igor Šajtlava. Informácie, o akého investora ide a o akých podmienkach s ním mesto rokuje, nechcel primátor prezradiť ani poslancom MsZ.
„Myslel som si, že sa dnes toho dozvieme viac, škoda, že pán primátor nechce prezradiť viac, lebo možno by tá informácia stála za to, aby sme sa vedeli pohnúť ďalej,“ konštatoval Švirloch. V tomto smere je však skeptický a nemyslí si, že sa podarí nájsť takého investora, ktorý by za svoje finančné prostriedky štadión dostaval.
Mestský hokejový klub Kežmarok vznikol v roku 1931. Z hokejového štadióna, kde hral svoje zápasy i prvoligový klub HK SkiPark Kežmarok, ostalo len torzo po tom, čo mesto súhlasilo s jeho rekonštrukciou. Tú mal financovať Slovenský deaflympijský výbor, jeho šéf však v súčasnosti čelí žalobe zo sprenevery takmer 1,5 milióna eur.
 

Vyberte región